21 december 2009

Warme Kerstgroeten vanuit La Serena!

Posted on 18:35 by Juan & Karin

Sinds vorige week woensdag (16 december) zijn we in La Serena. Na een week in Juan's geboortedorp te zijn verbleven zijn we gevlogen naar een badplaats dat wat noordelijker ligt.La Serena heeft lange stranden en is een populaire vakantiebestemming onder de Chilenen. Helaas heb je hier windstromingen uit de oceaan die ervoor zorgen dat het soms ook erg bewolkt kan zijn, regen hebben we gelukkig niet gehad.

Het is heel leuk om te lezen dat onze blog ook wordt gelezen door enkele medereizigers! Bedankt voor jullie reacties, we missen de groep! We zijn hier een andere Djoser groep tegengekomen en die waren lang niet zo gezellig als jullie :-) Deze groep zou de volgende dag weer 18 uur in de bus zitten naar de Atacama woestijn. Dat klinkt bekend in de oren toch die busreizen? Die missen we zeker niet, bovendien moesten ze ook nog een lunch voor zichzelf maken voor tijdens die reis. Een tip voor wie naar Chili reist (Job en Joke in de toekomst?), LAN heeft bijzonder goedkope vluchten voor Chilenen maar ook voor wie hier als toerist is. Als je fysiek in Chili bent kun je 3 of 4x zo goedkoop reizen als dat je tickets vanuit het buitenland besteld. Dan sla je makkelijk de bus over.

We zijn deze week 1x op excursie geweest en wel naar het Frey Jorge park en naar een archeologische omgeving. Het is hier vrij dor/ droog en dat maakt het park zo bijzonder. Het park is namelijk net een bos/ oerwoud ingesloten door kale heuvels/ bergen. Deze heuvels houden de bewolking tegen en hiermee voeden de bomen en planten zich. De vegetatie heeft zich aangepast aan deze omgeving en de wortels bijvoorbeeld komen ver boven de grond uit.In de archeologische omgeving hebben we muurtekeningen gezien van 300 jaar voor de jaartelling! Columbus was dus zeker niet de eerste.

Wat opvalt in Chili t.o.v. Argentinie is dat het eten in Chili 'anders' is dan in Argentinie. Hoewel het buurlanden zijn kun je de lomo's en bife's maar beter overslaan. Ze zijn veeeel kleiner en hebben minder smaak. Je hoeft ook niet te vragen naar medium of well done, want je krijgt ze allemaal well done (tot nu toe). Zie de foto onderaan. Het eten is wel gevarieerder, je hebt de keuze uit vele gerechten en superbroodjes (de Chacarero).

Het is voor ons best vreemd om tijdens deze kerstperiode hier te zitten, je hebt overal wel kerstversieringen, plastic kerstbomen en je kunt in de winkelcentra met de kerstman op de foto maar het kerstgevoel dat je normaal gesproken in Nederland hebt hebben we hier niet. Gisteren lagen we nog bij 30 graden op het strand en dan is de kerst ver weg! We hebben dan ook gelezen dat het in Nederland koud is en dat het veel gesneeuwd heeft! Dit hadden wij in Ushuaia een paar weken geleden.

De 24e vliegen we weer naar de familie van Juan om kerst te vieren. Voor iedereen hele fijne kerstdagen en alvast een goed nieuwjaar.


Eindelijk een keer met LAN gevlogen (al jaren de beste luchtvaartmaatschappij van Zuid Amerika en dat is inderdaad ook te merken in het vliegtuig)

De bewolking blijft hangen!

Nu in de bewolking!

De vegetatie is nat in de wolken.

Posted by Picasa

'gorilla's in de mist'

Ai, dat was even schrikken, waar is de rest van mijn lomo? Het zag er ook wat bleekjes uit

Knuffel een cactus!
Hier werd het mais e.d. in vermalen
300 jaar BC

Onze hostal
Een apotheek in Chili (waarvan je er heel veel hebt) voor de gezelligheid (?) een grote luidspreker met muziek!
Verkeerde afslag genomen en ineens was het strand heel ver lopen


We waren te vroeg op strand! De Chilenen komen pas in de loop van de middag naar het strand.

8 opmerkingen:

  1. Goed om te lezen dat jullie je nog goed vermaken. Ook fijne kerstdagen en een goed 2010 toegewenst, leuke bruiloft klinkt ons ook niet verkeerd in de oren hoor........ ;)

    Groeten,

    Bert-Jan en Sabrina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi,

    Jeetje wat een prachtige reis maken jullie en wat een leuk verhaal om te lezen en wat een mooie foto's. Vrolijke kerstdagen en alvast een gelukkig 2010!!! Ik heb julli echt gemist bij het kersteten met de vriendengroep.

    Groetjes,
    Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hele mooie buitenlandse kerstdagen! En geniet nog maar volop van het mooie weer. Hier is alles wit. Gr Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heerlijk dat strand! Ondertussen lopen wij hier met moonboots aan en mutsen op en handschoenen aan. Wat overigens niet wil zeggen dat we niet genieten:)

    Jullie een hele fijne kerst mis daar!
    en hoe zit het nu met de patatjesdag?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hola juan en karin,

    alvast een een hele fijne kerst toegewenst!
    jullie zullen lekker gaan eten!!! en genieten van de de familie.
    mis jullie ontzettend, tot snel

    dikke kus

    claudia & fam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hee Juan en Karin!

    Back to the roots. Lijkt mij wel appart om na zo'n lange tijd weer in het land te zijn waar je bent geboren. Volgens mij kan je overigens beter Karin knuffelen dan een kaktus! (even een tip uit nuchter Nederland)

    Hoe dan ook hele fijne kerstdagen en een mooi 2001.

    Paul, Hanneke en Jesper

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Karin en Juan,

    hele fijne kerstdagen gewenst (in de warmte) en straks een gezellige oudejaarswisseling.

    groetjes, Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Juan en Karin,

    Wij hopen dat de kerst bij jullie chileense familie gezellig en liefdevol was en jullie nog even lekker genieten! Vanuit Nederland natte (helaas geen witte) groetjes en bedankt voor de vreselijk mooie bos bloemen!

    Annika en Lucien

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.