5 december 2009

Ushuaia en terug in Argentinie

Posted on 21:38 by Juan & Karin

We zijn 3 dagen in Chili geweest. Dit was een zeer mooie omgeving alleen de accomodatie was afzien. De wc's waren continue stuk en de omgeving leende zicht eigenlijk alleen voor wandelingen. Er was voor de rest namelijk niet veel anders te doen. We merken ook dat het voor bijna iedereen een uitputtende vakantie is, het slechte slapen op de (stapel)bedden, het vele reizen in de bus of vliegtuig etc maakt het allemaal vermoeiend. Hierdoor beginnen mensen verkouden, grieperig of gewoon moe te worden.  De fut is eruit.

Maar we klagen niet hoor, op vakantie zijn is geweldig. Vanuit Chili zijn we weer met de bus naar Calafate gereisd (al ruim 60 a 70 uur in bus inmiddels). Na 1 overnachting zijn we weer doorgevlogen naar Ushuaia, oftwel 'het einde van wereld'. Dit is de meest zuidelijke stad, google het maar even. Het is hier vrij koud, er waait een vrij koude wind en de tweede dag heeft het aardig gesneeuwd! je krijgt hier een kerstgevoel. Zie de foto's hieronder.

Ushuaia is een soort uitvalsbasis voor Antartica, van hieruit vertrekken de boten e.d. naar Antartica. Blijkbaar willen daar veel mensen heen. Het lijkt ons wat te koud eerlijk gezegd. Je kunt er ook met het vliegtuig voor twee uur naar toe zodat je kan zeggen dat je er geweest bent. Tja, het is eigenlijk een hype om naar Antartica te gaan.

In Ushuaia hebben we o.a een stempel gehaald voor in het paspoort. Je krijgt een hele mooie, maar je betaald er dan ook voor. Deze stad heeft ook geweldige winkels voor professionele winterkleding, alle merken zijn aanwezig en het is iets goedkoper dan in Nederland. Helaas past het niet meer in de backpack :-(

We hebben twee nachten in Ushuaia doorgebracht, helaas weer slecht geslapen. Zeer gehorig, nabij een redelijk drukke straat en kleine bedden. Argentijnen zijn in het algemeen niet zo lang dus bedden van 2 meter lang en 1.40 meter breed zijn standaard. Deze afmetingen zijn wij niet gewend en vooral de lange mensen in onze groep hebben het moeilijk en moeten creatief zijn om redelijk te slapen.

De groepsreis is bijna ten einde, nog 1x naar Buenos Aires en daar nemen we afscheid van de rest. Wij gaan dan namelijk naar Iguazu voor de watervallen. Laura heb je nog tips?
Tot ziens en iedereen een fijne Sinterklaas!

Juan en Karin


Stempel halen bij het meest zuidelijke postkantoor.

Even poseren

De postbeambte

Schijnt een bekende vuurtoren te zijn?

Posted by Picasa

5 opmerkingen:

  1. juan patito en karin por lo que leeo ya estan cansados de tanto viaje por esos mundos aqui ya les tengo reservado un hotel donde puedan descansar y pasear por la playas de chile yo estoy donde tu tia Alba tu tia florence esta aqui tambien no hace calor pero el tiempo es mucho mejor que esos frios que estan pasandotengo todo listo para ir a buscarlos juan patito escribeme si tienes tiempo muchos besitos la mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ma, we hebben je een email gestuurd naar je zonnet account! Weet je hoe je dat moet openen/ lezen? ga naar www.tele2.nl klik rechtsboven op web mail en vul dan je gegevens in.

    Groet,

    Juan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Juan en Karin zie ik het nou goed op dat bordje op de foto?
    Canal Beagle, is Charles Darwin 150 jaar geleden jullie voor geweest?
    Groet van Roland, en Moes zegt dat jullie heel veel moeten genieten van het land en van elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. He Roland,

    Je bent goed op de hoogte, het klopt wat je zegt!! Dan is het even gezegd ;-) De kapitein was Fritz Roy, deze naam en van de Beagle kom je overal tegen. Je bent nog van harte uitgenodigd, dit was wel een vakantie voor je. Heeeeeel veel zien en doen.

    Groet,

    Juan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. JUAN!!!!!!

    wat een geweldige verhalen! Zo cool, ik herken heel veel. Wat een geweldige reis!! En ik kan je uit ervaring vertellen; het gaat veel te snel. Dus geniet van alles voordat je weer in Nld en KPMG ben....:-)

    Have fun!

    grt
    Marilou

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.