9 december 2009

Iguazu (Argentinie)

Posted on 01:45 by Juan & Karin

We hebben Buenos Aires verlaten voor Iguazu, dit ligt op de grens van Brazilie en Paraguay. We vertrokken met een luxe bus waarin je volledig plat kon liggen, er waren dan ook weinig passagiers. Aan boord kregen we zelfs nog Champagne en Whiskey aangeboden. Hoe luxe ook, de bus blijft een vermoeiende manier van reizen. 16 Uur deze keer. Toen we in de ochtend wakker werden was de omgeving heel groen, bijna een oerwoud, en was de aarde rood!

Gebroken kwamen we aan bij het hotel Los Troncos waar iedereen bijzonder aardig is en waar onze kamer een bovenverdieping heeft en in totaal 5 bedden ! Wat een keuze, maar we komen hier voornamelijk voor de watervallen. Nu de groepsreis voorbij is hebben we het tempo ook wat teruggeschroefd, we verblijven hier drie nachten. Alle tijd om te slapen en als activiteit hebben we alleen de bezichtiging van de watervallen gepland.

Het weer is hier 'helaas' erg tropisch, het is elke dag ruim dertig graden, heel vochtig en erg zonnig. Het zweet stroomt alle kanten op!

Dan de watervallen. In het park moet je nog wat lopen naar de watervallen. Als je op een gegeven moment de watervallen voor je hebt lijkt het alsof de hele aarde/ wereld in een gat valt. De omgeving valt naar beneden anders kunnen we het niet uitleggen. De watervallen zijn ook zo breed dat je het onmogelijk op de foto kan krijgen. Er valt ook zo ontzettend veel water naar beneden met het daarbij behorende gebrul dat je je echt afvraagd wanneer dit stopt, dit kan toch niet altijd zo door blijven vallen?

In het park zijn natuurlijk veel toeristen, vooral veel Aziaten die heeel veel foto's nemen. Er zijn wandelpaden uitgezet om het wat veiliger te maken! Op sommige momenten vraag je werkelijk af wat een beest op je pad doet, maar dit is natuurlijk andersom. Wij zijn nu echt in hun omgeving. We hebben helaas niet overal foto's van maar we hebben o.a. gezien (voor het eerst) kolibries, apen, herten, spinnen (van die grote), reuze mieren en nog andere beesten waarvan we niet weten of ze gevaarlijk zijn of hoe ze heten.
Bekijk vooral de foto's! Wij waren bij de watervallen sprakeloos.




Veel groen langs de watervallen

Eindelijk een hotel met zwembad, de 'vakantie' kan beginnen

?? Onze eerste gedachte was of dit dier gevaarlijk was?

Heeeel veel vlinders bij de watervallen

Posted by Picasa




































8 opmerkingen:

  1. hola juan y karin,

    wat een prachtige omgeving zeg!
    je zal het maar elke dag zien!!
    ik zou der wel aan kunnen wennen hoor!
    geniet ervan...

    dikke kus vanuit een koude/natte kikkerlaandje

    claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jongens wat een pracht! Kan me voorstellen dat jullie er misschien tegenop zagen om weer te moeten reizen, maar het was de moeite waard zo te zien.
    Liefs
    mama en papa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Juan en Karin,

    wat prachtig. Hele mooie foto's trouwens. Geniet maar lekker.

    Groetjes, Pascal en Ivana

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Karin en Juan.

    Zo te ziet genieten jullie enorm van jullie reis !! Wat een mooie verhalen en foto's.
    En Karin........ zijn dit dé beroemde watervallen waar je eerst over twijfelde (gele koorts !)?? Jullie zullen wel hartstikke blij zijn dat jullie er toch naar toe zijn gegaan; wat een enorme mooie, grote, indrukwekkende etc. etc. watervallen !!
    Heel veel plezier nog van jullie verdere reis en groetje vanuit een nat Nederland.
    En tot volgend jaar !!
    Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Erg mooi allemaal, prachtige reis zijn jullie aan het maken. Niagara en Victoria watervallen hebben we gezien maar deze sttat zeker nog op het lijstje. Heel veel plezier de rest van de reis, we blijven de belevenissen volgen.

    Groeten,

    Bert-Jan en Sabrina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw!
    Erg leuk om zo bij te houden waar jullie zitten en beleven. Vanavond is het jaarlijkse kersteten en zullen we op jullie proosten. Nog heel veel plezier en we blijven jullie volgen!

    Liefs Hans en Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ¡Hola!
    Ondanks het lange reizen en de vele toeristen toch wel de moeite waard he? Foto's zijn weer heel mooi! Veel plezier in Chili.
    Hasta luego,
    Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige foto's. De indruk die wij van de watervallen krijgen zijn waarschijnlijk 10x minder dan jullie in werkelijkheid beleven en we vinden dit al mooi. Karin, ik heb een van de foto's als achtergromnd op de computer gezet in de apotheek zodat je als je terug bent wederom kan genieten van deze pracht.
    Geniet van Chili en het familiebezoek en wij blijven genieten van jullie reisverhalen.
    Gr Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.