10 november 2009

"De grootste straf is om als vegetarier Argentinie te bezoeken"

Posted on 19:42 by Juan & Karin


Dit is 1 van de uitspraken van Jorge, onze Argentijnse taxichauffeur. Jorge ratelt een hele opsomming van feiten over Buenos Aires inclusief de flora en fauna. Zijn kennis is indrukwekkend, maar het blijft helaas niet allemaal hangen door de lange vliegreis hiernaar toe. Wat kan vliegen vermoeiend zijn!
Gisteravond vertrokken, uiteindelijk met redelijk wat gemak de overstap in Parijs gemaakt en op de Boeing 777 zetels geploft van Air France. Na vijf minuten werden we er ons helaas van bewust dat dit nog een hele lange 13 uur zouden worden vanaf Parijs. De stoelen zaten niet meer en er werd vaag iets geopperd dat we aan het begin en aan het eind van de reis turbulentie zouden hebben. Waarom kondig je dat aan? Dat is hetzelfde als zeggen dat je over vijf minuten en over 13 uur weer een klap krijgt. je zit er maar op te wachten, rare Fransen.

Jorge is een taxichauffeur die Jack (oud collega van KPMG) voor ons had geregeld om ons op te gaan halen. We zien hem later deze vakantie weer. Overigens zei hij dat het Spaans van Juan ruim voldoende is en dat zijn Chileense accent ook hoorbaar is, altijd leuk om te horen :-)
Sinds enige dagen staakt de metro, dit betekent een grote chaos. Continue getoeter, opgestoken handen (niet de bekende vinger gezien) en de breedste weg die normaal 12 rijbanen! breed is, is door het roekeloze rijgedrag van de Argentijnen flink opgerekt!

Het vlees is hier erg goedkoop, omgerekend betaal je rond de vier Euro voor een flinke Entrecote met garnering. Volgens Jorge eten de Argentijnen nauwelijks vis, dit wordt naar o.a. Spanje geexporteerd. Een land naar ons hart aangezien wij geen vis eten. De smaak van het vlees waarover we waarschijnlijk veelvuldig zullen schrijven, wordt toegeschreven aan de groene pampa's. Als je aan komt vliegen zie je inderdaad grote vlaktes met veel vers groen gras, en een paar koeien!
Karin heeft vandaag ook het veel geoefende Spaans toegepast en de eerste bestelling doorgegeven, twee grote tortillas.
Morgen gaan we een Buenos Aires toer doen en hebben we 's avonds nog een les Argentijnse Tango + aansluitend dinner en tangoshow. We gaan nu eerst maar bijkomen van de jetlag.

Tot schrijfs,

Juan en Karin

4 opmerkingen:

  1. Hola juan Patito en Karin net je verhaal gelezen ik heb je gebeld ,maar helaas jullie waren er niet in het hotel logico no? como esta el tiempo? llamare mas tarde om 22.00 uur weer, daarna , ga ik naar bed ,morgen vroeg naar leiden met jesica en todo caso te deje un mensage en el holtel ya se tu numero de habitacion Pasenlo lindooooooooooooooooooooo los quiero muchoooooooooooooooooooooooooooo besosssssssssssssssss Mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hola juan en karin!

    hoe gaat het met jullie?
    het is in elk geval een goed begin van jullie vakantie zo te lezen en jullie hebben verder geen problemen gehad toch?

    ben benieuwd naar wat jullie verder gaan beleven.

    groetjes vanuit het koude koude zwollywood!

    dikke kus

    claudia & murvin & aanhang! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He Juan en Karin,
    leuk om jullie berichtjes (lees:reis) te lezen op deze manier. Ik heb de site uiteraard gebookmarked en zal regelmatig even een kijkje nemen. Dus keep up the good writing ;-) En een lekker stukje entrecote is natuurlijk nooit weg, zeker niet tegen deze prijzen. Daar kan AH niet tegenop, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed om te lezen dat de reis goed is verlopen, je bent alleen je nieuwe lidmaatschap van de mile high vergeten te vermelden.....nu de low nog :)

    Al aan de "yerba mate" gezeten, of was dat nog niet verstandig met de jetlag. In elk geval nogmaals een hele goede reis toegewenst en we zullen de belevenissen hier volgen.

    Groeten,

    Bert en Sabrina

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.