22 november 2009

Bariloche en oud collega Jack

Posted on 14:40 by Juan & Karin

Beste allemaal,

Op dit moment zijn we nog in Bariloche, het wordt soms ook wel klein Zwitserland genoemd. Het is een ski-oord en sommige buurten zien eruit als in de Europese skigebieden. Het is tevens ook een vakantiegebied voor Maxima en Willem Alexander, maar die hebben we niet gezien. Hoewel het hier al richting de zomer gaat ligt er in de bergen nog steeds sneeuw.

In Bariloche hebben we de lokale economie gestimuleerd, shoppen dus. Maar dat komt doordat het voor de Europeanen met de sterke Euro hier heel goedkoop is. Twee avonden terug zijn we uit eten geweest (zoals elke avond) met 9 personen, salade, (groot stuk) vlees, patat, fles wijn, fooi, etc kwam uit op ongeveer 9 Euro per persoon! Tja, daar kook je natuurlijk niet voor. Helaas staan onze relatief kleine backpacks niet toe om veel mee te nemen, want je hebt wel de neiging om veel in te slaan aan kleding/ schoenen e.d.

Gisteren hebben we voor de verandering maar bij een Mexicaans restaurant gegeten, elke dag Argentijns vlees is ook wat te veel van het goede. In de ochtend heeft iedereen nog een zware maag van de stukken vlees. Vandaar dat de Argentijnen niet bekend staan als ontbijters, die slaan ze meestal over.

Juan kent hier bij toeval nog een oud collega van KPMG die zo'n vier jaar geleden is vertrokken naar Argentinie om een nieuw bestaan op te bouwen. 5 December gaat hij zelf trouwen met een Argentijnse. Gisteravond hebben we in een Ierse pub afgesproken, onderaan ook een foto hiervan. Zijn website is deze http://www.tipica-reizen.nl/ Doordat hij gaat trouwen binnenkort neemt hij deze maand alleen geen reserveringen meer aan. We hebben bij Jack enkele van zijn Argentinie paketten afgenomen die tot nu toe erg zijn bevallen (de tango lessen/ show en Tigres o.a.)



Het waait weer hard tijdens een wandeling met een gids door Los Alerces. Dit water is vrij helder en komt rechtstreeks van de bergen.

Altijd spannend een loopbrug die wiebelt door de harde wind en met een tiental Nedelanders die expres gaat schommelen.

Uitzicht op 1 van de vele meren

Het centrum van Bariloche














Jack, oud collega van Juan

Posted by Picasa

4 opmerkingen:

  1. Hi Juan en Karin,
    De reis klinkt tot nu toe erg goed! Leuke en mooie foto's ook.
    Hier is het koud rotweer, ook leuk om te weten voor jullie.
    Veel plezier!
    Groetjes Michel & Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. die nederlanders kom je ook overal tegen he ;-)
    groetjes Manon

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hola hijo y karin como estan? espero pasandolo super bien en esa aventura argentina yo ya me voy a Chile el miercoles 2 y llego a Santiago el 3 de diciembre esas fotos tan lindas que han sacado con el faro quedamos super impresionados super lindas por eso les mandamos una cancion jjajajajajjaja siganlo pasando bien besitos para ustedes tu mama

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Moest dat lege bierglas nou op de bar blijven staan voor de foto? Hoe kunnen mensen nu Típica Reizen nog serieus nemen?!? :-) Weinig tijd om je hele blog te lezen, ik moet over 10 minuten alweer de deur uit voor mijn privé-salsa lessen. Het heeft wat voeten in de aarde hoor, trouwen in Argentinie met een Argentijnse... Nog veel plezier in Iguazú en natuurlijk ook in Chili!

    Jack Bol
    Típica Reizen

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.