22 maart 2011

21 maart 2011 - Aangekomen in Santiago zonder bagage

Posted on 02:18 by Juan & Karin

Ons vertrek afgelopen zondag verliep helaas niet geheel vlekkeloos. Onze route met Air France ging via Amsterdam naar Parijs, overstappen en dan naar Chili. Voor het overstappen op Charles de Gaulle zouden we een uur en 20 minuten hebben. Dat is al vrij krap, het vliegveld is immens groot en je moet nog een keer door de douane etc. Als je dan ook nog eens 45 minuten vertraging hebt door een technisch mankement aan het vliegtuig dan kom je niet rustig aan in Parijs. Gelukkig hadden ze 'een mannetje'  klaar staan die ons via een andere route door het vliegveld sluisde en wonder boven wonder hebben we het vliegtuig gehaald. Iedereen zat al netjes op de stoel toen wij binnen kwamen rennen.

Maar we zijn weer in Chili! Deze keer niet zo lang als vorige keer, 'maar'  iets meer dan twee weken. We hebben nog niets gepland maar hebben wel wat gedachten over bestemmingen. Het is onze bedoeling om hier en daar een paar nachten te blijven en dan weer verder te gaan. Helaas is onze bagage in Frankrijk achtergebleven en deze worden hopelijk morgenmiddag in ons hotel in San Antonio gebracht waar we nu zijn. Mocht dat niet het geval zijn dan wordt ons virtuele schema in de war gebracht. Verder reizen zonder bagage is niet te doen. We kunnen van Air France wel 100 euro persoon aan noodzakelijke benodigdheden kopen en daarna bij hen declareren.
Maar het kopen van kleding in San Antonio is best uitdagend. De mensen zijn er in het algemeen niet lang/ groot en sokken in de maat van Juan zijn hier niet te vinden in de winkels. Maar de tandenborstels, shampoo e.d. is weer ingeslagen.

Op het vliegveld was het een drukte van belang, overal politie. Op elke hoek en ook op de wegen was er politie aanwezig. Iets later hoorden we dat president Obama later in de ochtend was geland!

Nu nog even geen foto's. Die komen binnenkort weer!

Groet, Juan en Karin vanuit Chili

No Response to "21 maart 2011 - Aangekomen in Santiago zonder bagage"

Leave A Reply

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.