30 maart 2011

Santiago, Chili

Posted on 04:10 by Juan & Karin

We zijn weer even twee dagen terug in Santiago, de hoofdstad van Chili. Het is hier op het moment erg warm (29 graden) en zijn dan ook erg blij met de airco in het hotel. Ons hotel zit in het zakendistrict, dat betekent bij het ontbijt veel mensen die druk in de weer zijn met de Blackberry of laptop. Hier en daar nog een verdwaalde toerist, zoals wij!
Overigens, bij ons vorige bericht waren de afbeeldingen waarschijnlijk niet goed te zien, dat is nu als het goed is hersteld.
Dit deel van de hoofdstad is vrij opvallend in diverse opzichten. De auto's zijn vooral nieuw en groot (een grote tegenstelling tot Argentinie), er hangt een smog die de stad moeilijk verlaat door de omringende bergen en de winkelcentra zijn naar Noord Amerikaans voorbeeld, erg groot met ongeveer 350 winkels, bioscopen, restaurants etc.
Deze middag zijn we naar de bioscoop geweest, Battle for Los Angeles (spannende film en aanrader). Het grappige was dat wij ongeveer de jongste waren in de zaal. Opvallend veel ouderen gaan naar de film. De bioscoop zelf is bijzonder schoon en modern ingericht. Hieronder nog enkele foto's van de buitenkant en de wc's, die waren erg opvallend. Morgen gaan we Valdivia, wordt vervolgd


 Een deel van het winkelcentra
 Er staat zelfs een bank in de wc ruimte

 Modern, wel een beetje sc-fi in de wc ruimte


1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.